DG-Iseldonk gaat Europees.

DG-Iseldonk gaat Europees. 

Foto: PR.

DG-Iseldonk bemachtigt EK-ticket

Sport

ULFT - Vorig weekend heeft DG-Iseldonk deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen garde- en showdanssport 2024. Op zaterdag 20 april mochten de Junioren groepen en twee solisten hun dansen laten zien en op zondag 21 april was het de beurt aan de Jeugdsolist, de Jeugdgroepen en Hoofdgroep. Alle meiden hebben in dit weekend laten zien waar ze een heel seizoen op getraind hebben en wat een geweldige resultaten heeft dit opgeleverd!

De hoogtepunten van dit weekend waren de promotie van de Hoofdshow groep naar de Sportklasse, maar vooral dat de meiden van de Jeugdshow groep zich gekwalificeerd hebben voor het Europees Kampioenschap in Hanau op zondag 12 mei aanstaande.

Jeugdshow groep X-treme 
Het gaat om een meidengroep in de leeftijd van gemiddeld 14 jaar. Zij worden getraind door Daisy Peters met als hulptrainster Abigail Elkhuizen. Onder hun leiding hebben deze meiden keihard getraind op techniek: “Met name op alle verplichte elementen, lenigheid en conditie. Om te komen waar ze nu staan is niet zonder slag of stoot gegaan. Zelfs in hun vrije tijd trainden de meiden door met één doel voor ogen: het EK halen! En dat is gelukt! In een uitzinnige zaal hebben zij dit EK-ticket weten te bemachtigen.” Een historische dag in het bestaan van DG-Iseldonk, want nooit eerder heeft een groep het EK gehaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant